NHL: Florida natiahla víťaznú šnúru na deväť zápasov. Bobrovskij aj Sorokin rekordérmi

TA3 TASR
16.4.2022 07:15

Hokejisti New Yorku Islanders zvíťazili v zápase zámorskej NHL na ľade Montrealu 3:0. Slovenský obranca hostí Zdeno Chára odohral vyše 18 minút a zapísal si dva plusové body. V bránke Islanders zlikvidoval 44 striel Rus Iľja Sorokin, bol to pre neho siedmy shutout v ročníku, čím vyrovnal klubové rekordy Chica Rescha zo sezóny 1975/1976 a Semjona Varlamova z uplynulého ročníka.

NHL: Tampa prehrala s Montrealom 4:5, Černák s dvoma mínuskami
TASR/AP

Ostrovania pokazili sezónny debut Careyho Pricea, ktorý mal 17 úspešných zákrokov. Nastúpil na prvý zápas od júla 2021, keď bol v bráne v piatom dueli finále Stanleyho pohára. Pred súbojom si v hale minútou ticha uctili legendu Islanders a montrealského rodáka Mikea Bossyho, ktorý vo štvrtok zomrel vo veku 65 rokov.

Florida zdolala Winnipeg 6:1 a vyhrala deviaty zápas za sebou. Rus Sergej Bobrovskij zaznamenal 30 úspešných zákrokov, bolo to pre neho už 36. víťazstvo v sezóne, čím prekonal klubového rekordéra Roberta Luonga zo sezón 2005/2006 a 2015/2016. Jonathan Huberdeau dal dva góly a pridal jednu asistenciu, čím natiahol bodovú

Výsledky zápasov NHL

Florida - Winnipeg 6:1

Montreal - New York Islanders 0:3

Postupujúci do play off

Východná konferencia

Metropolitná divízia: Carolina, NY Rangers, Pittsburgh

Atlantická divízia: Florida, Toronto, Tampa Bay

Západná konferencia

Centrálna divízia: Colorado

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok