Slováci majú postup na dosah. Hokejisti do 18 rokov porazili Francúzsko

TA3 TASR
14.4.2022 22:22

Slovenskí hokejisti zvládli aj tretí zápas domáceho turnaja A-skupiny I. divízie MS do 18 rokov. Vo štvrtok si poradili v Piešťanoch s dovtedy nezdolaným Francúzskom 6:3 a upevnili si post lídra tabuľky.

Hokej-MS18: Slováci uspeli aj do tretice, Feneš: "Zápas nás bolel" (2)
TASR - Lukáš Grinaj

Postup si môžu vybojovať už vo svojom štvrtom dueli v piatok od 19.00 h proti Dánsku. Slovensko sa na turnaji stretne ešte s Kazachstanom v nedeľu o 19.00 h. Slováci mali výborný vstup do zápasu. Francúzskeho brankára ako prvý preveril Nátny, potom sa po individuálnej akcii predral do zakončenia Šotek. Fenešovi zverenci pokračovali v tlaku aj v presilovej hre, ktorú však nevyužili. Podarilo sa to až neskôr Repčíkovi, ktorý strelou z pravej strany otvoril skóre. Favorit duelu mal hru pod kontrolou, Francúzov prevyšoval pohybom i individuálnou kvalitou. Druhý gól mohol pridať Dvorský, ale v dobrej pozícii trafil len brankára. Vyrovnať mohol Guidoux, ale v jednej z mála šancí hostí v 1. tretine ho Eliaš vychytal.

Francúzom však vyšiel úvod druhej tretiny, Eliaša prekonal Tavernier. V 26. minúte už Slováci opäť viedli, keď sa do úniku dostal Honzek a po bekhendovom blafákom uspel - 2:1. Ich radosť však trvala iba dve a pol minúty, keď sa cez Štrbáka preštrikoval opäť Tavernier a s prehľadom zakončil ponad Eliašovu vyrážačku. O pätnásť sekúnd neskôr Kopecký využil presilovú hru a opäť naklonil vedenie na stranu Slovákov. Tí boli aj naďalej aktívnejší, ale Francúzi vyrážali do rýchlych brejkov a po jedno z nich mal Tavernier šancu na hetrik. Trafil však len konštrukciu bránky, čo si arbiter overil aj u videorozhodcu. Slovenskí hokejisti potrebovali zlomiť súpera, snažili sa od neho odpútať ďalším gólom a to sa im podarilo zásluhou Čiernika. Potom však opäť nechali priestor Tavernierovi a Francúz napokon predsa len skompletizoval hetrik.

Hneď na začiatku tretej dvadsaťminútovky hrali Francúzi v početnej výhode, šancu si však nevypracovali. Onedlho sa dostal pred ELiaša osamotený Guidoux, no brankár Slovenska vytiahol dôležitý zákrok. Desať minút pred koncom mohol rozhodnúť Dvorský, ale v čistej šanci ho zastavil obranca súpera iba faulom. Gól však strelil až v 55. minúte Čiernik, ktorý zaznamenal svoj druhý gól v zápase. Definitívnu bodku za duelom dal Dvorský gólom do prázdnej bránky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok