Klub SaS v parlamente doplní Kanuščák, Rudolf si nakoniec mandát neuplatní

TA3 TASR
14.4.2022 10:30

Novým poslancom Národnej rady SR v klube SaS bude Jozef Kanuščák. Informoval o tom hovorca strany Ondrej Šprlák. Kanuščák nastúpi do parlamentu po odchode Ondreja Dostála, ktorý sa stal štátnym tajomníkom Ministerstva spravodlivosti SR.

Voľby 2023: Politické strany dostali svoje čísla. Pozrite si, aké má váš favorit
ta3/David Duducz (upravené)

Pôvodne mal do parlamentu prísť Ján Rudolf, no napokon si neuplatní mandát a ostane na poste predsedu Správy štátnych hmotných rezerv SR. "Kontinuita a odbornosť v SŠHR je v súvislosti s vojnou na Ukrajine pre nás kľúčovou podmienkou na rozdiel od mocenských bojov v koalícii. Ján Rudolf sa preto rozhodol, že si neuplatní mandát poslanca, ktorý mu vznikol po menovaní Ondreja Dostála do funkcie štátneho tajomníka ministerstva spravodlivosti," priblížil Šprlák. SaS tvrdí, že v aktuálnej situácii je prioritou stabilita vo vládnej koalícii, a preto ostane Rudolf na svojom poste.

Mandátu sa ujme Kanuščák, keďže nasledujúca náhradníčka Monika Kurian prijala pracovnú ponuku od OECD. "Ďakujeme jej však za jej nasadenie pre stranu, tvorbu programu a zápal pre liberálno-pravicové hodnoty," uviedol predseda SaS Richard Sulík.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok