Sú pozvania, ktoré sa neodmietajú. Predseda českého Senátu Vystrčil odcestoval na Ukrajinu

TA3 TASR
14.4.2022 08:06

Predseda českého Senátu Miloš Vystrčil odcestoval vo štvrtok na návštevu Ukrajiny. Spolu s ním cestujú podpredseda Senátu Jiří Růžička a nezávislý senátor Pavel Fischer, ako aj poľskí senátori na čele s ich predsedom Tomaszom Grodzkim. Napísal server iDNES.cz.

ČR: Predseda Senátu Vystrčil odcestoval na Ukrajinu
TASR/Jaroslav Novák

"Sú pozvania, ktoré sa neodmietajú" napísal Vystrčil na Twitteri s hashtagom #SenátNaUkrajině, pričom zverejnil fotografiu zachytávajúcu senátorov vo vlaku. Vystrčilovu pracovnú cestu na Ukrajinu potvrdila aj tlačová tajomníčka Senátu Jana Taušová.

Vystrčil vyjadril svoj postoj k ruskej invázii na Ukrajinu ešte koncom februára, pripomína iDNES.cz. Útok ruských vojsk označil za agresívny, barbarský a protiľudský a vyhlásil, že Ukrajinci bojujú za Prahu a všetkých Európanov.

"Ak nebudeme jednotní a nebudeme s ďalšími demokratickými krajinami brániť Ukrajinu aj za cenu vlastných strát a vlastnej bolesti, môže sa stať, že raz to isté postihne aj nás. Na Ukrajine sa bojuje za slobodu a demokraciu celého sveta," zdôraznil vtedy predseda Senátu.

Pred mesiacom navštívil Kyjev český premiér Petr Fiala, a to spoločne so svojím poľským a slovinským náprotivkom. Slovenský premiér Eduard Heger navštívil hlavné mesto Ukrajiny minulý týždeň spolu s predsedníčkou Európskej komisie Ursulou Von der Leyenovou a šéfom diplomacie EÚ Josepom Borrellom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok