Muža podozrivého z útoku v newyorskom metre obvinili z terorizmu, oznámili americké úrady

TA3 TASR
14.4.2022 07:04

Afroameričan Frank R. James podozrivý z utorňajšieho útoku v newyorskom metre bol obvinený z trestného činu terorizmu a hrozí mu doživotné väzenie. Oznámili to v stredu americké úrady. Informuje agentúra AFP.

USA: Muža podozrivého z útoku na neworské metro obvinili z terorizmu
TASR/AP

James podľa predstaviteľov amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) čelí obvineniu z teroristického útoku na prostriedky verejne dopravy. 

Prokurátor v meste New York Breon Peace povedal, že Jamesa obvinili z porušenia federálneho zákazu "teroristických a iných násilných útokov proti systémom hromadnej dopravy". V prípade usvedčenia mu podľa Peacea hrozí doživotný trest odňatia slobody.

Americké úrady Jamesa zatkli v stredu. Streľba sa odohrala v utorok ráno miestneho času v súprave expresnej linky "N", ktorá smerovala z Brooklynu na Manhattan. Ozbrojený muž v súprave metra vytiahol zo svojho ruksaku dymovnicu a potom spustil streľbu.

Po incidente skončilo desať ľudí so strelnými zraneniami, zatiaľ čo ďalších 13 osôb utrpelo zranenia v dôsledku nadýchania sa dymom alebo pri pokuse o útek z miesta činu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok