Moskva varuje. Západné transporty zbraní na Ukrajine považuje za legitímne vojenské ciele

TA3 ČTK
13.4.2022 15:31

Rusko varovalo, že západné transporty zbraní na ukrajinskom území pokladá za legitímne vojenské ciele. Vojenská pomoc Západu, do ktorej sa zapojili aj Česko aj Slovensko, pomáha Ukrajine od konca februára čeliť ruskej invázii. Boje si podľa odhadov už vyžiadali desaťtisíce životov.

Putin
TASR/AP

"Varujeme, že americké a aliančné transporty so zbraňami, pohybujúce sa po ukrajinskom území, pokladáme za legitímne vojenské ciele," povedal námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Rjabkov agentúre TASS.

Rusko podľa diplomata tiež dáva Západu na vedomie, že vraj "tvrdo zatočí" s pokusmi spomaliť ruskú operáciu na Ukrajine či spôsobiť čo najväčšie škody ruskej armáde a ozbrojencom samozvaných separatistických republík, ktorí od roku 2014 ovládajú časti Doneckej a Luhanskej oblasti na východe Ukrajiny.

Rjabkov sa pred novinármi posťažoval, že USA "pod zámienkou udalostí na Ukrajine" odmietli ďalšie rokovania s Ruskom o prípadnej novej dohode či nových dohodách ohľadom strategickej stability a o zárukách bezpečnosti. "Vzali sme to na vedomie," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok