Slováci zdolali v druhom zápase na MS do 18 rokov Nórsko. Priebežne obsadili prvú priečku

TA3 TASR
12.4.2022 21:20

Slovenskí hokejisti zvládli aj druhý zápas domáceho turnaja A-skupiny I. divízie MS do 18 rokov. V utorok si v súboji ašpirantov na celkové prvenstvo poradili v Piešťanoch s Nórskom 5:2 a dostali sa na čelo tabuľky.

asd
TASR/Lukáš Grinaj

Zverenci trénera Ivana Feneša nastúpia na svoj tretí duel vo štvrtok od 19.00 h proti Francúzsku, ktoré má na konte rovnako dve víťazstvá a šesť bodov. Slovensko sa na turnaji stretne ešte s Dánskom (15. apríla, 19.00 h) a Kazachstanom (17. apríla, 19.00 h).

Duel dvoch ašpirantov na celkové prvenstvo sa hral od začiatku vo vysokom tempe a prvá šarvátka sa zrodila už po 68 sekundách. Na trestnú išli spoločne Dvorský s Larsenom. V 4. minúte zahákoval Štrbák a severania využili prvú presilovku, keď sa presadil Bakke Olsen. Vysoké napádanie súpera robilo domáci hráčom problémy, no postupne sa ľahšie dostávali cez stredné pásmo a ich aktivita vyústila v presilovku. Rovnako ako Nóri, aj Slováci ju dokázali využiť. Najprv trafil Repčík len do žŕdky, no akcia pokračovala, Sýkora prihral spoza bránky Šotekovi, jeho strelu Stensrud len vyrazil a pohotový Honzek vyrovnal - 1:1. 

Zápas mal grády aj v ďalších minútach a skórovať mohli oba tímy. Nygardovu strelu v početnej výhode zastavil pravý betón Eliaša, po Sýkorovej akcii v 13. minúte minul Kopecký bekhendom odkrytú bránku. Po ďalšom rýchlom útoku sa nepresadil ani Eperješi a v 15. minúte nepotrestal Nemcovu chybu Vesterheim. Do prestávky išli nakoniec s náskokom Nóri, keď päť sekúnd pred sirénou trafil z dorážky opäť Bakke Olsen - 1:2.

Slováci odštartovali druhé dejstvo náporom a vybojovali si dve presilovky. V prvej síce ani raz nevystrelili na bránku, no v druhej súperom poriadne podkúrili. Najprv zazvonila žŕdka po Molnárovej strele a potom si Stensrud poradil so šancami Šoteka a Sýkoru. V 31. minúte chyboval brankár Eliaš pri rozohrávke, ale stihol zareagovať. Viac z hry však mali slovenskí hokejisti a v záverečnej päťminútovke tretiny predviedli gólový kolotoč. V 35. minúte sa pri presilovke rútil na bránku Čiernik, Stensrud jeho blafák vystihol, no tri sekundy pred návratom Bakkeviga na ľad kapituloval, keď ho tečom prekonal Sýkora. 

Prešlo len 32 sekúnd a Fenešovi zverenci videli. Po rýchlej kontre prihral Kopecký pod seba a Suchý z prvej rozvlnil nórsku sieť. Tlak domácich pokračoval, o ďalších 30 sekúnd prišiel faul Dalena a ďalšia využitá početná výhoda. Po peknej akcii a prihrávka Molnára a Čiernika zvýšil na 4:2 Dvorský. V závere ešte mohol znížiť Magnussen, ale Eliaš si poradil. V tretej časti tempo hry trochu upadlo. Slováci mohli definitívne zlomiť odpor súpera počas ďalšej presilovky, no Stensrud svojich dvakrát zachránil. Domáci však boli nebezpeční aj v ďalších minútach a súpera držali ďaleko od Eliaša, na ktorého za osem minút nešla ani jedna strela. 

V 49. minúte vyšiel domácim rýchly brejk, Repčíkovu strelu zastavil Stensrudov betón, ale pohotový Honzek ho dotlačil do siete, v ktorej skončil i on sám. Rozhodcovia si situáciu prešli ešte na videu a gól uznali - 5:2. Záver okorenila šarvátka Čiernika s Woldom, po ktorej išli obaja aktéri na trestnú, a Nóri pri hre 4 na 4 päť minút pred koncom odvolali brankára. Severania hrali potom aj 6 na 5 a ešte párkrát preverili schopnosti Eliaša, no duel už nezdramatizovali.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok