Uvažujete o krátkych vlasoch? Či sa vám budú hodiť závisí od času, kvality aj vlasového víru

TA3/zm
13.4.2022 08:00

Dlhé vlasy sú možno ženské, no krátky strih dokáže byť veľmi trendový, štýlový a praktický, dokonca niektorým dámam uberá vek. Nie každej žene sa však kratšie vlasy hodia.

Uvažujete o krátkych vlasoch? Či sa vám budú hodiť závisí od času, kvality aj vlasového víru
Pexels/Karolina Grabowska

Predtým, ako sa objednáte ku kaderníkovi a rozhodnete sa pre radikálnu zmenu účesu, mali by ste sa zamyslieť, či spĺňate niekoľko kritérií, podľa ktorých už vopred budete vedieť, či vám mikádo a podobné strihy sadnú.

Čas na úpravu

Zdá sa, že krátke účesy sú veľmi praktické. Predstava, že sa ráno len prečešete a vyrazíte do práce však nie je realitou. Aj tento typ strihu si vyžaduje čas, ktorý môže predstavovať viac minút než vám zaberie dlhá hriva, ak ju len stiahnete do chvosta alebo drdola.

Krátke strihy treba denne upravovať fénom, okrúhlou kefou alebo žehličkou. Je len minimum žien, ktoré nepotrebujú žiaden zásah a majú tak kvalitnú hrivu, že sa každý vlas dokonale uloží sám na svoje miesto.

Typ vlasov

Druh krátkeho strihu by ste si mali vybrať podľa kvality svojich vlasov. Napríklad, ak máte veľmi jemné vlasy, sedieť vám bude pixie účes, ktorý dokáže dokonca pridať trochu na objeme. Zabudnite naň však v prípade, že máte veľmi husté alebo prirodzene sa vlniace vlasy. Viac by ste sa trápili než tešili z takejto frizúry.

Všeobecne však platí, že nakrátko ostrihané vlasy potrebujú prirodzený objem, inak sa vám prilepia na hlavu a budete vyzerať ako zmoknuté kura.

Objednať sa ku kaderníčke a urobiť radikálny strih ešte môže pomôcť suchým vlasom, ktoré da vďaka skráteniu zregenerujú. Skrátka, pred tým, ako sa rozhodnete pre zmenu, mali by ste sa poradiť s kaderníčkou, ktorá vaše vlasy dobre pozná a bude hneď vidieť, či je vaša predstava zhodná s realitou alebo úplne mimo.

Vlasový vír

Zamysleli ste sa niekedy, v akom smere vám rastú vlasy a ako sa prirodzene ukladajú? Pri dlhej hrive to takmer žiadna žena nerieši, ale pri krátkom strihu je vlasový vír veľmi podstatný. Ak vám vlasy rastú jedným smerom, môže sa vám na temene robiť spľasnutý kruh, ktorý nebude vyzerať dobre a skrátenie vlasov naň len upozorní.

Symetria tváre

Platí veľmi jednoduchá rovnica, čím symetrickejšiu tvár máte, tým väčší predpoklad, že vám krátky strih sadne. Majiteľky hranatej tváre by si mohli ostrihaním uškodiť, naopak, ženy s oválnou tvárou to vyhrali a sadne im takmer všetko.

Malá variabilita

A napokon pred radikálnou zmenou ešte pouvažujte, či vás krátke vlasy rýchlo neomrzia. Okrem natočenia rovných alebo vyrovnania kučeravých lokní sa s nimi prakticky nedá vytvoriť žiaden účes. Takže sa vám bude musieť strih naozaj veľmi páčiť, aby ste necítili stereotyp. Navyše, na dorastenie budete musieť dlhšie čakať, takže by ste si mali byť svojim krokom skutočne isté.    

Témy: Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok