Vláda bude rokovať o viacerých témach. Najmä o skoršom konaní jesenných volieb

TA3 TASR
12.4.2022 08:01

Jesenné voľby do orgánov samosprávnych krajov a orgánov samosprávy obcí by sa mohli konať už v sobotu 22. októbra. Vládny kabinet bude rokovať o tejto zmene v utorok na predveľkonočnom zasadnutí.

Zákonná úprava má v nich umožniť hlasovanie aj voličom s nariadenou karanténou alebo izoláciou pre ochorenie Covid-19. Vyplýva to z návrhu zákona o špeciálnom spôsobe hlasovania v jesenných spojených voľbách. Kabinet má v tomto prípade schvaľovať i návrh na na skrátené legislatívne konanie.

Riešenie envirozáťaží v období od roku 2016 do 2021 stálo viac ako 130,4 milióna eur. Úlohy stanovené na tieto roky boli čiastočne splnené. Vyplýva to zo Správy o plnení Štátneho programu sanácie environmentálnych záťaží (2016 - 2021), ktorou sa bude zaoberať vládny kabinet.

Vláda má prerokovať i materiál Ministerstva financií SR, ktorý sa týka jednotnej stratégie financovania podporných fondov Európskej únie. Návrh rezortu predstavuje základný dokument na prípravu finančných plánov programov, a to najmä Programu Slovensko.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok