Spravodajský kanál informoval o presune ruskej techniky z Bieloruska. Vlaky videli neďaleko Minsku

TA3 TASR
11.4.2022 14:03

Proukrajinský bieloruský on-line spravodajský kanál Belaruski gajun informoval, že v nedeľu zaznamenal značný presun techniky ruských ozbrojených síl, ktorý sa uskutočnil vlakmi cez Bielorusko.

Situácia na Ukrajine.
TASR/AP

Britská spravodajská stanica BBC v pondelok s odvolaním sa na spomínaný zdroj uviedla, že vlaky naložené ruskou vojenskou technikou boli videné na železničných staniciach v hlavnom meste Minsk, ako aj v juhovýchodnom Bielorusku vrátane staníc Kalinkavičy, Chojniki a Homeľ Sever.

Nákladné autá a tanky videli zasa naložené na nákladné plošinové vagóny aj na železničnej stanici Rečyca na juhovýchode Bieloruska. V blízkosti boli spozorované protilietadlové raketové systémy a obojživelné obrnené vozidlá čakajúce na naloženie.

Z letiska Baranavičy na západe Bieloruska odštartovalo  šesť stíhačiek a transportných lietadiel. Niekoľko ruských vrtuľníkov odletelo z letiska Mačuliščy pri Minsku, tvrdí Belaruski gajun. Bieloruský prezident Alexandr Lukašenko vystupuje počas vojny na Ukrajine ako spojenec ruského prezidenta Vladimira Putina, dodala BBC.

Rusko nedávno stiahlo vojakov a techniku z Kyjeva a priľahlej oblasti a avizovalo, že sa sústredí na vojenské operácie na východnej  Ukrajine, kam podniklo inváziu 24. februára. Medzinárodné spoločenstvo na tento krok reagovalo balíkmi sankcií.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok