Polícii sa podarilo chytiť vykrádačov, ktorí si značkovali bratislavské byty

TA3 TASR
11.4.2022 12:02

Vykrádačom bratislavských bytov skončil ich biznis, uviedla polícia na svojom Facebooku. Bratislavskí policajti obvinili z trestného činu krádeže v súbehu s trestným činom porušovania domovej slobody 37-ročného Levana R. a 41-ročného Rafaelliho J. Obaja sú štátni príslušníci Gruzínska.

Polícii sa podarilo chytiť vykrádačov, ktorí si značkovali bratislavské byty
Polícia SR - Bratislavský kraj

"Jedným zo spoločných znakov bolo znefunkčnenie magnetického uzatvárania vchodových dverí do bytového domu a zaznamenali sa aj rôzne značky, ktoré mohli slúžiť na označovanie si bytov," priblížili policajti v statuse. Z jedného z bytov na Vavilovej ulici v Bratislave mali muži odcudziť šperky a ďalšie predmety, pričom spôsobili škodu v hodnote zhruba 13.578 eur. Informoval o tom bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. Dodal, že vyšetrovateľ už spracoval aj podnet k návrhu na ich väzobné stíhanie. Hrozí im trest odňatia slobody až na päť rokov.

"V piatok (8. 4.) boli vo večerných hodinách na osobnej slobode policajtmi Pohotovostného policajného útvaru Bratislava a kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave IV na Sološníckej ulici v Bratislave obmedzení na osobnej slobode dvaja muži - cudzí štátni príslušníci potom, ako sa dopustili ďalšieho vlámania do jedného z bytov, tentoraz v okrese Bratislava V. Následne boli eskortovaní na policajné oddelenie, kde s nimi boli vykonané potrebné procesné úkony, po vykonaní ktorých boli muži umiestnení v cele policajného zaistenia," uviedla polícia.

V rámci vyšetrovania sa podľa slov hovorcu preukázalo, že dvojica sa dopustila aj ďalšieho skutku z konca marca na Tranovského ulici v Bratislave. "Aj v tomto prípade bez zjavného násilia prekonali riadne uzamknuté bezpečnostné dvere jedného z bytov, z ktorého následne odcudzili rôzne šperky zo žltého kovu v celkovej hodnote zhruba 1154 eur," ozrejmil hovorca s tým, že na vyšetrovaní ďalšej trestnej činnosti tejto dvojice v súvislosti s viacerými vlámaniami do bytov v Bratislave polícia intenzívne pracuje. "Vyhodnocujú sa zaistené stopy a informácie získané operatívno-pátracou činnosťou," doplnil.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok