Filipíny zasiahla tropická búrka Megi, vyžiadala si desiatky obetí

TA3 TASR
11.4.2022 08:49

Tropická búrka Megi, ktorá v nedeľu zasiahla Filipíny, si vyžiadala najmenej 42 obetí. Spôboila silné dažde a zosuvy pôdy. Záchranári zároveň pátrajú po ďalších najmenej 26 nezvestných osobách. S odvolaním sa na vyjadrenie miestnych úradov o tom informuje agentúra AFP.

filipíny hurikán pôda 1140px (SITA/AP)
(SITA/AP)

Polícia, príslušníci pobrežnej stráže a vojaci objavili len do utorka v meste Baybay ležiacom v strednej časti Filipín 25 mŕtvych tiel. K úmrtiam došlo v dôsledku zosuvov pôdy z okolitých hôr, uvádza agentúra Reuters. Z oblasti hlásili aj 105 zranených. V utorok informovali filipínske úrady o nájdení ďalších 17 obetí.

V dôsledku prívalových dažďov muselo dosiaľ svoje domovy v 17 filipínskych provinciách opustiť vyše 22.600 ľudí, približuje agentúra DPA.

Záchranárom sťažujú prácu pretrvávajúce dažde. Viaceré oblasti, kde hrozí riziko ďalších zosuvov, tak pre nich ostávajú neprístupné.

Megi zasiahla filipínske súostrovie v nedeľu, pričom ju vtedy sprevádzal vietor dosahujúci v nárazoch rýchlosť 80 kilometrov za hodinu. Táto tropická búrka neskôr zoslabla na tropickú depresiu a v utorok sa presúvala nad Tichý oceán.

Miestna meteorologická služba momentálne monitoruje aj silnú tropickú búrku Malakas, ktorá sa blíži k Filipínam z východu, pričom ju sprevádza vietor dosahujúci v nárazoch rýchlosť 125 kilometrov za hodinu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok