NHL: Tampa Bay zdolala Buffalo. Černák si pripísal dva plusové body a dve strely na bránku

TA3 TASR
11.4.2022 07:40

Hokejisti Tampy Bay zvíťazili v domácom zápase NHL nad Buffalom jasne 5:0. Slovenský obranca Erik Černák odohral v drese Lightning takmer 19,5 minúty, pripísal si dva plusové body, dve strely na bránku a tri bodyčeky.

NHL: Tampa Bay zdolala Buffalo. Černák si pripísal dva plusové body a dve strely na bránku
TASR/AP

Dvojnásobný obhajca Stanleyho pohára uspel po štyroch prehrách za sebou a v tabuľke Atlantickej divízie sa posunul na tretie miesto pred Boston. Na čelo Metropolitnej divízie sa vrátila Carolina vďaka víťazstvu nad Anaheimom 5:2, na ktorom sa hetrikom podieľal kapitán Jordan Staal.

Washington v zostave s ďalším slovenským obrancom Martinom Fehérvárym vyhral doma nad Bostonom 4:2. Pripísal si tretí triumf za sebou, pod ktorý sa víťazným gólom i asistenciou podpísal útočník Lars Eller. Rovnakú bilanciu 1+1 mal aj obranca John Carlson. Alexander Ovečkin spečatil výhru zásahom do prázdnej bránky, bol to jeho 45. gól v sezóne. Fehérváry odohral za Washington 21:12 min, mal jednu strelu na bránku a štyri "hity".

Capitals si držia ôsmu najlepšiu bilanciu na východe, pred divíznym rivalom New York Islanders majú náskok 15 bodov. Súperovi nedovolili skórovať v štyroch presilovkách, keď zblokovali 25 striel. "Hráči sa vrhali proti každému jednému puku. To je presne to, čo si môžem priať v závere základnej časti. Defenzíva je priorita. Ak dobre bránite, dokážete si vytvoriť aj gólové šance," vyjadril spokojnosť tréner Washingtonu Peter Laviolette podľa webu nhl.com.

Boston má šiestu najlepšiu bilanciu na východe a stále čaká na potvrdenie postupu do play off. Trápi ho neefektívnosť v presilovkách, v štyroch stretnutiach na výjazde nedokázal skórovať ani raz zo šestnástich možností. "Máme v tomto smere problémy. Som si však istý, že sa to obráti, pretože máme dobrých hráčov, ktorí dokázali presilovky využívať," vyhlásil tréner Bostonu Bruce Cassidy.

Sidney Crosby rozhodol v predĺžení domáci súboj Pittsburghu proti Nashvillu, keď skóroval na 3:2 v 63. minúte. V stretnutí si pripísal dva góly a asistenciu a vo svojom zápase v NHL s poradovým číslom 1100 sa dostal na métu 1400 kanadských bodov v kariére. Zároveň sa postaral o 77. víťazný gól, v tomto ukazovateli zaostáva v klubovej histórii za Jevgenijom Malkinom a Jaromírom Jágrom o jeden zásah. "Bojujeme o pozíciu pred play off, získali sme dôležité body. Takéto emotívne zápasy sú vždy zábava," tešil sa Crosby.

Pittsburgh má siedmu najlepšiu bilanciu na východe, do play off smeruje aj Nashville, ktorý je na západe na šiestom mieste. "Keď Sid pozdvihne svoju hru na vyššiu úroveň, vie nás to poriadne nakopnúť. Dnes bol jeden z tých dní. Išiel príkladom pre tím a neustále bol pre súpera hrozbou," vyzdvihol zverenca tréner Penguins Mike Sullivan.

V ďalšom súboji tímov snažiacich sa o miestenku do play off otočila Minnesota doma duel s Los Angeles z 0:3 na 6:3. Obrat odštartoval v 17. minúte Kirill Kaprizov, ktorý vyrovnal klubový strelecký rekord v sezóne. Na konte má 42 presných zásahov, v minulosti v drese Wild túto métu dosiahli Slovák Marián Gáborík a Eric Staal. "Divosi" sa dočkali po dvoch prehrách a vyrovnali sa St. Louis na druhom mieste Centrálnej divízie, majú navyše zápas k dobru. Kings majú na západe ôsmu najlepšiu bilanciu s náskokom dvoch bodov pred Vegas a na konte o duel viac. "Súper bojuje o play off tiež a má dobrý tím. Musíme sa pripraviť na ďalší zápas, nesmieme nechať hlavy dolu. Bude to ťažké, ale musíme nájsť ten správny spôsob," skonštatoval center Kings Phillip Danault.

NHL výsledky:

Washington - Boston 4:2

Pittsburgh - Nashville 3:2 pp

Minnesota - Los Angeles 6:3

Tampa Bay - Buffalo 5:0

Carolina - Anaheim 5:2

Chicago - Dallas 4:6

Ottawa - Winnipeg 3:4

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok