V oslobodenej obci pri Kyjeve objavili ďalší masový hrob s desiatkami obetí

TA3 ČTK
10.4.2022 09:03

Nový masový hrob zrejme s desiatkami civilných obetí bol po stiahnutí ruských jednotiek objavený v sobotu v ďalšej oslobodenej obci Buzova v Kyjevskej oblasti. Podľa agentúry Reuters to v televízii povedal jeden z miestnych činiteľov.

Predstaviteľ úradov oblasti Dmytrivka pri Kyjeve, do ktorej popri ďalších dedinách patrí aj Buzova, Taras Didyč ukrajinskej televízii povedal, že telá boli objavené v diere neďaleko benzínovej stanice. Koľko obetí sa v hrobe nachádza, bude podľa neho ešte treba potvrdiť. "Teraz sa vraciame k životu, ale počas okupácie... zomrelo mnoho civilistov," dodal.

V prvých týždňoch ruskej invázie na Ukrajinu bolo pri ofenzíve vedenej smerom na Kyjev vystavené neustále paľbe niekoľko menších miest ako Makariv, Buča, Irpin alebo dedín v oblasti Dmytrivka. Miestne médiá už začiatkom apríla informovali o obetiach objavených v Buzovej a jej okolí. Vtedy sa našli tri desiatky tiel.

Po stiahnutí ruských jednotiek z Kyjevskej oblasti sa na miestach nachádzajú hromadné hroby a množstvo obetí. Tieto hrozné pozostatky ruskej okupácie vyvolali búrlivé medzinárodné odsúdenie, najmä kvôli stovkám povraždených civilistov v Buči.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok