Odsúdený bývalý podnikateľ Duč má byť o rok dlhšie vo väzení, nezaplatil peňažný trest

TA3 TASR
8.4.2022 17:28

Odsúdený bývalý podnikateľ s vínom Štefan Duč by mal k svojmu väzobnému trestu za spáchaný subvenčný podvod dostať ešte jeden rok. Ako náhradný trest za to, že odsúdený nezaplatil vymeranú finančnú sankciu, to nariadil Špecializovaný trestný súd. Rozhodnutie ešte nie je právoplatné, odsúdený sa voči nemu odvolal.

väznica väzenie trest mreže 1140px (TASR/Radovan Stoklasa)
TASR/Radovan Stoklasa (Ilu.)

"Senát ŠTS nariadil výkon náhradného trestu, lebo odsúdený nezaplatil peňažný trest vo výške 100-tisíc eur napriek tomu, že súd mu povolil peňažný trest splatiť v piatich splátkach," uviedla hovorkyňa ŠTS Katarína Bednáriková. "Odsúdený po vyhlásení rozhodnutia ihneď podal sťažnosť, preto bude spis predložený Najvyššiemu súdu SR na rozhodnutie," dodala.

Štefan Duč bol v apríli 2021 právoplatne uznaný za vinného zo subvenčného podvodu a poškodzovania finančných záujmov Európskych spoločenstiev. NS vtedy ako odvolací orgán potvrdil rozhodnutie ŠTS z decembra 2019. 

Podľa rozsudku mal obžalovaný spôsobiť škodu 2,8 milióna eur, keď nenaložil s poskytnutou dotáciou pre svoje dve vinárske spoločnosti hospodárne a efektívne. Súd uložil odsúdenému aj peňažný trest 100.000 eur, v prípade jeho nezaplatenia sa má uplatniť náhradný trest odňatia slobody na jeden rok.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok