V ukrajinskom meste Černihiv zahynulo už 700 ľudí, tvrdí tamojší starosta

TA3 TASR
8.4.2022 16:07

V ukrajinskom meste Černihiv zahynulo od začiatku vojny približne 700 ľudí, uviedol v piatok miestny starosta Vladyslav Atrošenko s tým, že bilancia zahŕňa civilistov i vojakov. TASR túto informáciu prevzala od agentúry AFP, ktorá sa odvolala na ukrajinské médiá.

Na satelitnej snímke sú zbombardované budovy v obytnej štvrti na severovýchode ukrajinského mesta Černihiv
TASR/AP

"Môžem vám poskytnúť približný počet (mŕtvych) - 700 ľudí. To zahŕňa vojakov a civilistov," povedal černihivský starosta Atrošenko. Dodal, že z mesta ušli už dve tretiny z 300-tisíc obyvateľov, ktorí tam žili pred ruskou inváziou.

Ruské jednotky sa v uplynulom týždni úplne stiahli z okolia Černihiva a metropoly Kyjev naspäť do Bieloruska a Ruska. Odvtedy sa z miest oslobodených od ruskej okupácie šíria správy o stovkách mŕtvych civilistov a vojnových zločinoch, ktorých sa tam dopustili ruské jednotky. Moskva tieto obvinenia odmieta.

Niektoré zo stiahnutých ruských jednotiek budú pravidelnej správy britského ministerstva obrany o situácii na Ukrajine presunuté na východ, kde budú viesť boje v Donbase. Pred presunom na východnú Ukrajinu však bude tieto jednotky potrebné doplniť, takže akýkoľvek veľký presun potrvá najmenej týždeň, uviedol rezort obrany v Londýne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok