Víkendová prestrelka v kalifornskom Sacramente bola potýčkou medzi gangmi, oznámila tamojšia polícia

TA3 ČTK
7.4.2022 10:16

Víkendová prestrelka v kalifornskom meste Sacramento, pri ktorej zomrelo šesť ľudí a 12 ďalších utrpelo zranenia, bola potýčkou medzi členmi dvoch gangov a strieľalo pri nej najmenej päť osôb. Podľa agentúry AP to v noci na štvrtok oznámila polícia, ktorá doteraz nemala ohľadom pozadia výnimočne krvavého incidentu príliš jasno.

Najmenej šesť ľudí zabitých a 12 zranených pri streľbe v Sacramente
TASR/AP

Strážcovia zákona zadržali dvoch podozrivých, ktorí prišli pri potýčke k zraneniam a čelia zatiaľ obvineniu z nepovoleného držania zbraní. "Stále sa snažíme zistiť (...) kto v skutočnosti v tomto prípade strieľal," povedal médiám policajt Zach Eaton. Do prestrelky, ktorá vypukla v noci na nedeľu krátko po zatváracej hodine miestnych barov, podľa neho boli zapletené najmenej dva gangy, nespomenul však ich mená ani ďalšie detaily.

V centre kalifornskej metropoly, len niekoľko blokov od štátneho parlamentu, padlo pri prestrelke viac ako sto výstrelov. Stovky ľudí sa snažili v panike utiecť do bezpečia, traja muži a tri ženy vo veku 21 až 57 rokov prišli o život.

Podľa expertov je veľmi nezvyčajné, že by sa miestne gangy dostali do sporu na podobne frekventovanom mieste uprostred mesta. Kriminológ Bill Sanders AP povedal, že zločinecké gangy sa väčšinou obmedzujú na určité štvrte v meste a ich aktivity nie sú takto do očí bijúce. Za veľkým množstvom obetí podľa neho stojí použitie automatických zbraní.

Vyšetrovanie incidentu naďalej pokračuje a polícia nevylučuje, že strelcov bolo viac ako teraz predpokladaných päť. Okoloidúcim sa podarilo vyfotografovať alebo natočiť rôzne časti incidentu a polícia skúma asi 200 týchto záznamov. Vypočúva tiež veľké množstvo svedkov a vykonala už tri domové prehliadky. Na mieste činu sa našlo cez 100 vypálených nábojníc, guľky zasiahli aj tri domy a tri autá.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok