NHL: Fehérváry prispel k víťazstvu Washingtonu. Z triumfu sa tešil aj Ružička

TA3 TASR
7.4.2022 07:45

Slovenský hokejový obranca Martin Fehérváry strelil v noci na štvrtok svoj šiesty gól v prebiehajúcej sezóne NHL. Pomohol ním k domácemu víťazstvu Washingtonu nad Tampou Bay s Erikom Černákom 4:3. Pri všetkých štyroch góloch Capitals bol obranca John Carlson, ktorý si pripísal dva góly a dve asistencie, gól a asistenciu zaznamenal kapitán Alexander Ovečkin, ktorý zároveň prekonal hranicu 1400 bodov v základnej časti.

NHL: Fehérváry prispel k víťazstvu Washingtonu. Z triumfu sa tešil aj Ružička
TASR/AP

Fehérváry otvoril v 6. minúte skóre stretnutia. Conor Sheary založil rýchly útok, sám si dokorčuľoval po nahodený puk, prihral ho voľnému Carlsonovi, ktorý našiel pred bránkou ešte lepšie postaveného Fehérváryho a ten zamieril presne k pravej žŕdke. 

Slovenský zadák dosiahol 13. bod (6+7) v 67. zápase sezóny a naštartoval svoj tím k výhre nad dvojnásobným obhajcom trofeje. Washington si vo Východnej konferencii upevnil pozíciu s druhou voľnou kartou, pred deviatym tímom tabuľky NY Islanders má trinásťbodový náskok, pričom Capitals odohrajú do konca základnej časti ešte dvanásť zápasov a "ostrovania" trinásť. Fehérváry si počas 17:46 min. na ľade pripísal aj dve strely, dva plusové body a rozdal šesť hitov.

Černák odohral 20:05 min. s mínusovým bodom, jednou strelou na bránku, tromi zblokovanými strelami a tromi bodyčekmi. Víťazstva "Caps" zároveň znamenalo, že Buffalo a Ottawa sa definitívne nepredstavia v play off.

Z triumfu sa tešil aj slovenský útočník Adam Ružička, ktorého Calgary uspelo na ľade Anaheimu 4:2. Vegas nezvládol dôležitý súboj o postup v Západnej konferencii, keď podľahol doma Vancouveru 1:5. Golden Knights zostávajú na deviatej priečke, naďalej strácajú bod na Dallas, ktorý si drží pozíciu s druhou voľnou kartou, pričom Stars majú tri zápasy k dobru. Jaroslav Halák nechytal, pred Slovákom dostal v bránke Canucks prednosť Thatcher Demko, ktorý predviedol 33 úspešných zákrokov.

Výsledky NHL:

Washington - Tampa Bay 4:3 /FEHÉRVÁRY za domácich 1+0/

Winnipeg - Detroit 1:3

St. Louis - Seattle 4:1

Anaheim - Calgary 2:4

Vegas - Vancouver 1:5

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok