V Hostomeli objavili jedenásť tiel. Má ísť o civilistov, ktorých zabili ruskí vojaci

TA3 TASR
7.4.2022 06:55

V garáži v ukrajinskom meste Hostomeľ bolo objavených 11 tiel, informovala vo štvrtok agentúra DPA. Podľa nej o tom informovali noviny Ukrajinska pravda s odvolaním sa na bývalého ministra vnútra Ukrajiny Arsena Avakova. Mŕtvymi sú údajne civilisti, ktorých zabili ruskí vojaci, uviedla DPA s tým, že tieto informácie nebolo možné nezávisle overiť.

Pomoc od Červeného kríža sa do Mariupolu nedostala, Rusko ju blokuje
TASR/AP

Hostomeľ sa nachádza neďaleko metropoly Kyjev. Ruské sily obsadili Hostomeľ s približne 17 000 obyvateľmi, kde sa nachádza strategicky významné letisko, krátko po spustení vojenskej ofenzívy z 24. februára. Hostomeľ patrí k mestám v Kyjevskej oblasti, ktoré v nedávnej dobe oslobodila ukrajinská armáda.

Ukrajinská ombudsmanka Ľudmyla Denisovová v stredu uviedla, že v Hostomeli, ktorý 35 dní okupovali ruské sily, je nezvestných viac ako 400 ľudí. "Po 35 dňoch okupácie je v Hostomeli nezvestných vyše 400 osôb. Svedkovia tvrdia, že niektorí z nich boli zabití, avšak kde sa nachádzajú ich pozostatky, nie je známe," povedala Denisovová.

Koľko ľudí v Hostomeli zomrelo, Denisovová nespresnila a nekonkretizovala ani to, na výpovede akých svedkov sa odvoláva, či iné podrobnosti. Rusko na vyjadrenia Denisovovej bezprostredne nereagovalo. Moskva však odmieta, že by na Ukrajine útočila na civilistov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok