USA uvalili na Rusko nové sankcie. Zasiahnu investície, Putinove dcéry aj rodinu Lavrova

TA3 TASR
6.4.2022 18:49

Spojené štáty oznámili, že zavádzajú sankcie voči dvom dospelým dcéram ruského prezidenta Vladimira Putina – Mariji Voroncovovej a Katerine Tichonovovej, a to v súvislosti s údajnými ruskými vojnovými zločinmi spáchanými na Ukrajine.

Nové sankcie Spojených štátov sa majú dotknúť aj predsedu ruskej vlády Michaila Mišustina, manželky a detí ruského ministra zahraničných vecí Sergeja Lavrova a členov ruskej Bezpečnostnej rady vrátane bývalého prezidenta a premiéra Dmitrija Medvedeva.

Spojené štáty sa domnievajú, že Putin veľkú časť majetku previedol na svojich rodinných príslušníkov. Washington sa preto rozhodol odrezať ich od amerického finančného systému a zmraziť ich aktíva v USA. Biely dom tvrdí, že ak Putin zmení svoj postoj k situácii na Ukrajine, Washington by mohol sankcie uvoľniť.

Sankcie na dve Putinove dcéry plánuje podľa slov európskych diplomatov zaviesť aj EÚ v rámci balíka nových opatrení, spresňuje AFP.

Najstaršia Putinova dcéra Marija Voroncová (rod. Putinová) je endokrinologička a spolumajiteľka ruskej medicínskovýskumnej spoločnosti, informujú ruské médiá, podľa ktorých je údajne vydatá za holandského podnikateľa Jorrita Faassena. Mladšia dcéra Katerina Tichonovová (rod. Jekaterina Putinová) je špecialistkou na mechanické vedy a riadi inštitút umelej inteligencie na Moskovskej štátnej univerzite, informuje AFP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok