PR správa

Triky, ktoré pomáhajú ľuďom zabudnúť na nespavosť

PR
11.4.2022 06:05

Zaspať hneď po vstupe do postele je pre mnohých z nás nesplnený sen, ktorý sa väčšinou premení na realitu po náročnej fyzickej aktivite. Veľmi veľa ľudí sa naopak v posteli len prehadzuje a zaspať nemôže. Pravidelné problémy so zaspávaním môžu signalizovať výraznú poruchu spánku. Tej sa však dá v mnohých prípadoch zbaviť aj bez pomoci lekárov. Ako?

Triky, ktoré pomáhajú ľuďom zabudnúť na nespavosť
Phoenixns/Shutterstock.com

Existuje niekoľko jednoduchých tipov a trikov, pomocou ktorých môžete nielen rýchlo zaspať, ale aj prespať celú noc a zobudiť sa na druhý deň ráno oddýchnutí a bdelí. Zistite spolu s nami, ktoré tipy to sú?

Matrace prispôsobené kontúram tela

Lekári a odborníci z celého sveta odporúčajú ľuďom vyberať kvalitné matrace prispôsobené  kontúram tela.

Pohodlie však nie je len o tom, že bude matrac mäkký. Mali by ste myslieť aj na fakt, že k výške vašej postavy treba zohľadniť rezervu + 20 cm. To potom doplniť o pohodlné vankúše, prikrývky a kvalitnú posteľnú bielizeň, ktorej materiál by mal byť prispôsobený ročnému obdobiu.

Posledná šálka kávy na obed

Lahodná káva z e-shopu spríjemňuje a pomáha prežiť deň s dostatočnou energiou mnohým ľuďom. Vďaka vysokému obsahu antioxidantov v kofeíne môžete dokonca aj omladnúť. Samozrejme, netreba to ani s množstvom kávy preháňať, rozhodne nie, ak trpíte dlhodobými problémami so spánkom.

V takomto prípade treba myslieť na fakt, že kofeín sa drží v tele 6 hodín a každé 4 hodiny jeho obsah v krvi klesá v tele zhruba o polovicu. Takže ak si dáte kávu ešte o 17:00 hodine večer, v bežnom čase, kedy chodíte spať, ho budete mať v tele 50 % a určite tak ľahko nezaspíte.

hojdačka Alena Ozerova/Shutterstock.com

Upokojenie tela v relaxačnom závesnom kresle

Proti nespavosti môžu pôsobiť aj rôzne relaxačné techniky. Proces zaspávania môže podporiť najmä intenzívna meditácia alebo progresívna svalová relaxácia. O tú sa môžete pokúsiť aj v tomto špeciálnom závesnom kresle.

Kolísanie je na zmiernenie stresu a upokojenie tela ako stvorené, tak sa o tom presvedčte. Tento bytový doplnok si veľmi rýchlo zamilujete!

Upravte izbovú teplotu vetraním cez okná

Pohodlný spánok môže mať len ten, kto sa nepotí a nemrzne. Teplota v miestnosti by preto mala byť ideálne medzi 16 až 18 stupňami Celzia. Počas veľmi horúcich dní, ktoré sa pomaly, ale isto blížia, sa teplota v miestnosti môže odchyľovať od ideálnej hodnoty.

Poistite sa preto čím skôr možnosťou vetrať bez otravných a nechcených návštev cez otvorené okná vďaka pevným sieťam proti hmyzu.

kvapka do šalky Vane Nunes/Shutterstock.com

Užite si pokojný spánok s Cannabigerolom

Väčšina ľudí zle zaspáva, budia sa uprostred noci alebo sa ráno necítia svieži. Asi vám nemusíme hovoriť, že väčšia časť týchto problémov je spôsobená negatívnymi príznakmi nášho stresujúceho každodenného života.

Často je to kvôli starostiam a bolestiam srdca alebo tlaku, ktorému čelíme nielen z práce. V noci by sme sa mali spamätať z tohto stresu a dobiť baterky. A práve kvalitný CBG vám s tým môže pomôcť. Okrem iného, uvoľňuje a upokojuje, zvyšuje kvalitu spánku a udržuje telo a myseľ v správnej kondičke bez psychoaktívneho účinku.

Viac športu

Šport alebo fyzické aktivity vo všeobecnosti zlepšujú kvalitu spánku, pretože zvyšujú podiel hlbokého spánku. Fyzická aktivita, ako sme si spomínali v úvode, by sa však už nemala praktizovať večer, pretože sa tým zvyšuje telesná teplota a tým sa sťažuje zaspávanie. Myslite na to skôr ráno.

Vyskúšajte a uvidíte, že to na zlepšenie spánku zaberie.

Témy: Káva
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok