Mužom na vlasoch záleží: Najatraktívnejšie sú tmavovlásky s vlnitými vlasmi, tvrdí výskum

TA3/zm
7.4.2022 16:00

Nie nadarmo sa hovorí, že vlasy sú koruna krásy. Všímajú si ich na nás aj páni. Najnovšie výskumy sa zamerali na to, či ešte stále vládne kult blond. A veru nie.

Mužom na vlasoch záleží: Najatraktívnejšie sú tmavovlásky s vlnitými vlasmi, tvrdí výskum
Pexels/Andrea Piacquadio

O blondínkach sa roky hovorilo, že sú najviac sexi, červenovlásky sú vraj zas vášnivé a tmavovlásky tajomné. Čo si o tom myslia muži v skutočnosti ukázalo niekoľko prieskumov.

Tmavovlásky v silnej prevahe

Kto iný by bol povolanejší na výskum ženskej atraktivity, ak nie populárna zoznamovacia stránka Badoo, ktorá oslovila 2000 svojich mužských užívateľov, aby ohodnotili ženy s ohľadom na ich vlasy. No témou nebola len farba, ale aj dĺžka a typ vlasov.

V silnej prevahe túto anketu vyhrali tmavovlásky, ktoré za najatraktívnejšie považuje až takmer 60% chlapov. Páni boli ešte konkrétnejší, a tak 33,1% prisúdili hnedovláskam a 28,6% čiernovláskam.

Blondínky, ktoré sa považovali za najviac sexi od čias Marylin Monroe, získali len 29,5% hlasov a slabosť pre červenovlásky priznalo 8,8% respondentov.

Dĺžka a typ vlasov

Ďalší zaujímavý prieskum uverejnil The Daily Mail, ktorý položil otázky až trom tisíckam pánov a opäť so zameraním na vlasy. Tentokrát však hlavnou témou nebola farba, ale dĺžka účesu. V tomto prípade výsledok neprekvapí, pretože pre väčšinu chlapov sú stále najviac atraktívne dlhé vlasy, ktoré v nich evokujú ženskosť. A tak výskum hľadal nejakú ďalšiu zaujímavú štatistiku, aby priniesol niečo nové.

Pre 43% opýtaných sú najpríťažlivejšie dlhé a vlnité vlasy, s 13% nasledujú dlhé a rovné ženské hrivy. Chlapčenské účesy ostali celkom na konci ankety, aj keď 80% mužov priznalo, že si na svojej partnerke málokedy všimnú, ak príde od kaderníčky s niečím novým.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok