Pentagón nedokáže nezávisle overiť tvrdenia o zverstvách v Buči, nemá však dôvod ich spochybniť

TA3 TASR
4.4.2022 21:26

Americká armáda nedokáže nezávisle overiť tvrdenia ukrajinských činiteľov o zverstvách spáchaných ruskými silami v meste Buča, ale nemá ani dôvod ich spochybňovať, povedal v pondelok predstaviteľ ministerstva obrany USA pod podmienkou anonymity.

Peskov sa vyjadril k zabíjaniu civilistov v Buči. Fakty a chronológia vraj nesedia
TASR/AP

"Vidíme rovnaké zábery ako vy. Nemáme žiaden dôvod vyvracať tvrdenia Ukrajiny o týchto zverstvách," povedal predstaviteľ amerického rezortu obrany. "Pentagón nedokáže (tieto obvinenia) nezávisle a samostatne potvrdiť, ale tiež nie sme v pozícii, aby sme tieto tvrdenia vyvrátili," dodal.

Ukrajinské úrady uviedli, že po minulotýždňovom odchode ruských jednotiek z Kyjevskej oblasti našli na rôznych miestach mŕtve telá 410 civilistov. Mnohí z nich mali zviazané ruky či strelné zranenia.

Kremeľ v pondelok kategoricky odmietol obvinenia z toho, že ruské sily sú zodpovedné za zabíjanie civilistov v ukrajinskom meste Buča. Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov pritom spochybnil pravosť záberov, ktoré zachytávajú telá civilistov ležiace na uliciach. Svoje tvrdenia však nepodložil žiadnymi dôkazmi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok