Rozhodovanie o väzbe pre Makóa a Beňu prerušili do utorka

TA3 TASR
4.4.2022 10:12

Prokurátor podal návrh na väzbu pre bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa a bývalého námestníka Slovenskej informačnej služby Borisa Beňu. Potvrdil hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. Upozornil na to portál tvnoviny.sk.

Návrh podal prokurátor v pondelok na Okresný súd Bratislava III. "O návrhu na vzatie do väzby obvinených B. B. a Ľ. M. bude rozhodovať v pondelok od 16.00 h," spresnila sudkyňa pre prípravné konanie okresného súdu Iveta Halvoňová.

Polícia zadržala Ľudovíta Makóa pre krivú výpoveď a prísahu. Borisa Beňu pre krivé obvinenie, prísahu a výpoveď. Prípad sa má týkať skutku, pre ktorý sú obvinení bývalý riaditeľ SIS Vladimír Pčolinský a podnikateľ Zoroslav Kollár.

Krajská prokuratúra Bratislava sa v tejto súvislosti ohradila voči urážlivým vyjadreniam rôznych subjektov na adresu dozorového prokurátora v uvedenej veci. Riešenie trestnej veci v mediálnom priestore, a to i uvádzaním rôznych neprávd, špekulácií a konšpirácií, považuje za "neprípustnú snahu ovplyvňovať trestné konanie s cieľom ovplyvniť vo veci subjekty trestného konania".

"Dozorový prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava vo veci vykonáva dozor striktne v zmysle právnych predpisov," uviedol hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan.

Hovorca GP tiež pripomenul, že osoba službukonajúceho prokurátora, ktorý podával návrh na vzatie obvinených do väzby, je odlišná od osoby dozorového prokurátora, ktorý má uvedenú vec pridelenú, teda dozorový prokurátor nepodal návrh na vzatie obvinených do väzby.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok