Ruský útok na nemocnicu si vyžiadal najmenej jednu obeť, ďalší ľudia sú zranení

TA3 TASR
3.4.2022 21:21

Najmenej jeden človek zahynul a traja utrpeli zranenia pri útoku ruských vojakov na nemocnicu v meste Rubižne na východe Ukrajiny, povedal v nedeľu gubernátor Luhanskej oblasti Serhij Hajdaj.

Ukrajina Kyjev
TASR/AP

"Nepriateľská strela zasiahla nemocnicu v meste Rubižne. Aktuálne sa objasňujú informácie o obetiach," uviedol Hajdaj prostredníctvom aplikácie Telegram. Gubernátor zároveň zdieľal fotku, ktorá podľa neho zachytáva prebiehajúcu pátraciu akciu v troskách budovy.

Ruské útoky zabíjali aj v Mykolajivskej oblasti, uviedol v nedeľu jej gubernátor Vitalij Kim. Jedna osoba prišlo o život a 14 utrpelo zranenia pri útoku na juhoukrajinské mesto Mykolajiv, informoval Kim. Po ostreľovaní mesta bolo do nemocnice prevezených 14 osôb, priblížil Kim s tým, že medzi zranenými bola aj osoba vo veku 15 rokov, ktorá utŕžila "stredne ťažké" zranenia a podstúpi operáciu. Ukrajina cez víkend informovala, že po tom, čo sa Rusko stiahlo z oblastí v okolí hlavného mesta Kyjev, usiluje sa svoju ofenzívu presmerovať na juh a východ Ukrajiny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok