Dokonalé palacinky vďaka jedinej ingrediencii: Bez tohto triku ich už nikdy nebudete robiť

TA3/zm
5.4.2022 08:00

Jednoduchý dezert, ktorý si vyžaduje len pár ingrediencií. Palacinky sú záchrana, keď vás prepadne chuť na sladké. Dajú sa urobiť bez vajíčka, ak vám zrovna chýba. Nájdete aj recepty bez mlieka v prípade, že máte intoleranciu na laktózu. My vám však prinášame trik, ktorý nezahŕňa vynechanie jednej ingrediencie. Práve naopak. Jednu zložku pridajte naviac a dosiahnete dokonalé, nadýchané palacinkové cesto a iné už ani robiť nebudete.

Dokonalé palacinky vďaka jedinej ingrediencii: Bez tohto triku ich už nikdy nebudete robiť
Pexels/Eileen lamb

Myslíte si, že jemné, nadýchané cesto ako obláčik má v palacinkách na svedomí jedlá sóda alebo štýl miešania? Omyl, dámy. Potrebujete niečo celkom iné. A verte, že po tejto várke palaciniek sa len tak zapráši.

Pár ingrediencií, jedna naviac

Najjednoduchší recept na palacinky, na ktorých si za pár minút pochutná celá rodina, pozostáva z múky, mlieka, vajíčka a štipky soli. Hoci veríme, že sú skvelé, môžu byť ešte lepšie, a to vďaka jedinej prísade, ktorú by ste nečakali.

Cesto sa podarí každej gazdinke, no výsledok môžu byť príliš tenké, alebo príliš hrubé palacinky. Ak chcete dosiahnuť nadýchanú hmotu, potrebujete minerálku!

Do cesta pridajte pár lyžíc akejkoľvek neochutenej minerálky, kým nezačne cesto tvoriť bublinky. Práve tie potrebujete na to, aby bol výsledok ako obláčik.

Studená minerálka

Okrem toho, že bublinky z minerálky splynú so zvyškom cesta a výsledkom bude nadýchaná textúra, skúste ešte jeden trik. Minerálka, ktorú použijete, by mala byť studená. Práve vtedy obsahuje viac bubliniek, ktoré robia z jednoduchej sladkosti dokonalý pôžitok.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok