Voľby vyhral Fidesz. Orbán vyjadril vďaku všetkým Maďarom, odkázal im, aby vydržali

TA3 TASR ČTK
3.4.2022 13:42

Čiastočné výsledky maďarských parlamentných volieb potvrdzujú prvé odhady, podľa ktorých zvíťazila konzervatívna strana Fidesz premiéra Viktora Orbána. Ten sa už vyhlásil za víťaza a líder opozície Péter Márki-Zay uznal porážku. Po sčítaní viac ako 70 percent odovzdaných volebných lístkov mu pripadá 54,5 percenta hlasov, opozičnú koalíciu Spoločne za Maďarsko potom 34 percent hlasov, informovala volebná komisia.

"Dosiahli sme obrovské víťazstvo. Ešte aj z Mesiaca ho vidieť, ale z Bruselu určite," povedal Orbán pred stovkami priaznivcov zhromaždenými pred volebnou centrálou Fideszu.

Premiér vyjadril vďaku zahraničným Maďarom a zvlášť Maďarom v Zakarpatskej oblasti Ukrajiny, ktorým odkázal, aby sa nebáli a vydržali, pretože ich materská vlasť je s nimi. Orbán zdôraznil, že boli zmobilizované obrovské medzinárodné sily a organizácie. "Všetky peniaze, ktoré ste dali maďarskej ľavici, boli vyhodené," konštatoval predseda vlády a predseda Fideszu, ktorý sa tak pripravuje na svoj piaty cyklus vládnutia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok