Ruská armáda otvorí v Mariupole a Berďansku koridory pre zahraničných občanov

TA3 TASR
3.4.2022 09:15

Ruská armáda oznámila, že priebehu nedele otvorí evakuačné koridory z obliehaného ukrajinského prístavného mesta Mariupol i z neďalekého Berďanska pre občanov zo zahraničia. Píše o tom agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie generálplukovníka Michaila Mizinceva z Národného centra obrany, spadajúceho pod generálny štáb ozbrojených síl Ruskej federácie.

Ukrajina
TASR/AP

Generál uviedol, že cudzinci budú môcť odísť z Mariupola a vydať sa smerom k Berďansku, zatiaľ čo zahraniční občania z Berďanska budú môcť túto oblasť opustiť buď po súši cez Krymský polostrov, alebo aj cez územia ovládané momentálne Ukrajinou.

Generálplukovník Mizincev zároveň vyzval ukrajinskú vládu a vedenie v Kyjeve, aby zaistili a zaručili bezpečnosť uvedených koridorov, dodáva DPA. Tlačové agentúry AFP a Reuters medzitým informovali o sérii nočných výbuchov v Odese.

Toto strategické čiernomorské prístavné mesto na južnej Ukrajine bolo podľa uvedených zdrojov ostreľovane v noci na nedeľu raketami a v niektorých mestských oblastiach sa objavili správy o požiaroch.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok