Zvýšené vodné stavy na východe budú pretrvávať, meteorológovia vydali výstrahu

TA3 TASR
2.4.2022 17:08

Zvýšené vodné stavy na východe Slovenska budú na niektorých tokoch pretrvávať. V niektorých prípadoch meteorológovia očakávajú ďalšie zvýšenie hladiny vody. Druhý stupeň hydrologickej výstrahy platí pre okresy Michalovce a Sobrance. Výstraha prvého stupňa naďalej pretrváva v okresoch Brezno a Košice-okolie. Slovenský hydrometeorologický ústav o tom informuje na webe.

Hladina Dunaja v Bratislave stúpla takmer k siedmim metrom
TASR/Pavol Zachar (ilu)

"Podľa predpokladaného vývoja poveternostnej situácie očakávame na Uhu ustálenosť pri vysokom vodnom stave, na Latorici, dolnom Laborci, Bodrogu, dolnej Ondave a dolnej Toryse ešte vzostup z dotekania. Na prítokoch horného Hrona budú pretrvávať zvýšené vodné stavy," priblížili meteorológovia na sociálnej sieti. Na ostatných tokoch očakávajú ustálenosť až pokles vodných hladín.

Výstrahy pred povodňami platia v súvislosti s pretrvávajúcim dažďom, ako aj topiacim sa snehom. "Zrážky v podobe dažďa, na horách aj sneženia, sa vyskytli prevažne na strednom a východnom Slovensku s dennými úhrnmi od desiatich do 20 milimetrov. V povodiach západného Slovenska boli úhrny zrážok zväčša do štyroch milimetrov," priblížil SHMÚ. Dodal, že v piatok (1. 4.) vo večerných a nočných hodinách zaznamenali vzostupy vodných hladín s dosiahnutím stupňov povodňovej aktivity najmä v povodí Bodrogu a Hornádu.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok