Rolls-Royce Wraith a Dawn už nie je možné objednať. Aký bude nástupca týchto modelov?

TA3/SZ
2.4.2022 11:00

Rolls-Royce ukončil objednávky niektorých modelov. Zatiaľ však nepoznáme ani ich nástupcov. Aké sú teda plány automobilky?

Rolls-Royce Wraith a Dawn už nie je možné objednať. Aký bude nástupca týchto modelov?
Rolls-Royce

Už dlhšiu dobu je známe, že britská automobilka pripravuje plne elektrický model Spectre, ktorý bude vstupnou bránou do novej éry automobilky. Novinku by sme mali spoznať už v priebehu roku 2023. Značka však už teraz postupne podniká kroky, ktoré budú smerovať značku k elektromobilite. Aktuálne už nie je možné objednať luxusné kupé Wraith a kabriolet Dawn.

Za predčasné ukončenie výroby môžu aj rozsiahle požiadavky zákazníkov na individualizáciu svojich nových áut, ktoré predlžujú nie len dobu dodania, ale aj výroby. Firma má aktuálne objednávky nastavené tak, že posledný kus týchto modelov by mal z výrobnej linky zísť až niekedy v úvode roku 2023.

Spectre Rolls-Royce

Model Dawn aktuálne svôjho priameho nástupcu nepozná. Nástupcom modelu Wraith by však mohol byť do určitej miery pripravovaný elektrický model Spectre. Podľa vyjadrení automobilky bude jeden aktuálny typ z portfólia plne elektrifikovaný. To znamená, že by sme mali byť v prípade niektorého modelu svedkami len zmeny pohonu a zachovania vonkajšieho výzoru. Stále však bude kladený dôraz, aby malo každé vozidlo v portfóliu vlastnú identitu, aby dokázalo ponúknuť pridanú hodnotu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok