Ruské rakety zasiahli v noci dve ukrajinské mestá. Zničili ich infraštruktúru aj obytné budovy

TA3 TASR
2.4.2022 09:36

Ruské rakety zasiahli v sobotu na strednej Ukrajine dve mestá, pričom zničili ich infraštruktúru i obytné budovy. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne oiciálne zdroje.

ONLINE: Ukrajinská delegácia je v Istanbule. Na východnú Ukrajinu bola vyslaná Wagnerova skupina
TASR/AP

"Poltava: Raketa zničila v noci jeden z hospodárskych objektov. Kremenčuk: Ráno mnoho útokov na mesto," napísal na internete šéf Poltavskej oblasti Dmytro Lunin. Poltava je hlavným mestom administratívneho územného celku Poltavská oblasť, rozkladajúceho sa východne od ukrajinskej metropoly Kyjev, a Kremenčuk je zase jedným z najdôležitejších miest v tomto regióne.

O prípadných obetiach na životoch či zranených neboli bezprostredné informácie. Reuters pripomína, že Luninove údaje nemal zatiaľ nezávisle kde a ako overiť. Rusko popiera, že by na Ukrajine vo vojne, ktorú šéf Kremľa Vladimir Putin začal 24. februára, útočilo na civilné obyvateľstvo. Moskva zároveň túto vojnu – vôbec najväčšiu ozbrojenú intervenciu voči niektorému z európskych štátov od skončenia druhej svetovej vojny – nazýva "špeciálnou vojensku operáciou".

Vo svojom najnovšom videoprejave v noci na sobotu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj Rusko opäť obvinil z ďalších vojnových zločinov. Uviedol napríklad aj to, že Moskva sa pokúša odvádzať do boja ako brancov i ľudí z Krymského polostrova – územia, ktoré Ruská federácia pred ôsmimi rokmi anektovala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok