Putin verí vlastnému falošnému príbehu. Na klamstvá ho upozornil aj Scholz

TA3 TASR
1.4.2022 21:06

Nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková v piatok obvinila ruského prezidenta Vladimira Putina z používania klamstiev a nepravdivých informácií v súvislosti s vojnou na Ukrajine.

Oligarchovia
TASR/AP

"Je zrejmé, že Putin verí tomuto falošnému príbehu, ktorý hovorí svetu," povedala politička v rozhovore pre spravodajskú televíziu CNN. Podľa jej slov Putina na šírenie klamstiev upozornili aj nemecký kancelár Olaf Scholz a francúzsky prezident Emmanuel Macron.

"Putin však očividne nepočúva môjho kancelára ani iných medzinárodných partnerov," dodala Baerbocková s tým, že ľudia z Putinovho blízkeho okruhu sa mu zrejme neodvážili povedať pravdu o vývoji bojov na Ukrajine a najmä o tom, že jeho jednotky nie sú ani zďaleka také úspešné. DPA ďalej uviedla, že aj nemecký kancelár Scholz predpokladá, že Putin nedostáva všetky informácie.

"Som presvedčený o tom, že ruský prezident nie je poriadne informovaný," povedal Scholz v podcaste Deutschland 3000 z dielne nemeckej verejnoprávnej televízie ARD. "Aj jeho vlastné služby mu zatajujú veľa právd. Napríklad, koľko ruských vojakov zomrelo v tejto vojne," dodal nemecký kancelár.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok