V Belgorode vypukol požiar v sklade paliva. Rusko z útoku obvinilo Ukrajinu

TA3 TASR
1.4.2022 09:07

Ruské úrady obvinili Ukrajinu z útoku na sklad paliva v ruskom meste Belgorod, ktoré leží asi 40 kilometrov od ukrajinských hraníc. Na Belgorod podľa nich zaútočili v piatok ráno dva nízko letiace ukrajinské vojenské vrtuľníky, informoval denník The Guardian.

Toto tvrdenie nebolo možné nezávisle overiť a ukrajinská strana sa k nemu bezprostredne nevyjadrila.

V Belgorode, správnom centre Belgorodskej oblasti, vypukol v piatok ráno mohutný požiar. Podľa miestneho gubernátora Viačeslava Gladkova horel sklad paliva. Mali naň zaútočiť dve ukrajinské helikoptéry, ktoré prileteli z ukrajinskej strany hranice. Svoje tvrdenie však nepodložil žiadnymi dôkazmi.

Gladkov prostredníctvom aplikácie Telegram ďalej uviedol, že útok sa zaobišiel bez obetí na životoch. Zranenia podľa neho utrpeli len dvaja pracovníci, ktorí však nie sú v ohrození života.

Požiar v Belgorode sa snažili dostať pod kontrolu miestni hasiči, ktorí preventívne evakuovali okolité ulice. Podľa ruskej štátnej tlačovej agentúry RIA Novosti oheň zachvátil osem palivových nádrží, pričom hrozilo ďalšie šírenie plameňov, uvádza The Guardian.

Z oblasti Belgorodu už v utorok večer hlásili sériu výbuchov, ku ktorým došlo v sklade munície nachádzajúcom sa neďaleko mesta. Belgorod leží 80 kilometrov severne od ukrajinského mesta Charkov, ktoré v posledných týždňoch čelí intenzívnym útokom ruských inváznych síl.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok