Biden: Putin sa izoluje, poradcov mohol dať do domáceho väzenia

TA3 TASR
31.3.2022 20:29

Americký prezident Joe Biden vo štvrtok uviedol, že šéf Kremľa Vladimir Putin sa zrejme izoluje od svojho okolia a pravdepodobne prepustil niektorých svojich poradcov alebo ich dal dokonca do domáceho väzenia. Informovali o tom agentúry AFP a Reuters.

Biden označil útok na Kapitol ozbrojenou vzburou, Trump sa podľa neho snažil podkopať ústavu
TASR/AP

"Zdá sa, že (Putin) je izolovaný a existujú určité náznaky, že prepustil alebo dal do domáceho väzenia niektorých svojich poradcov," povedal Biden bez poskytnutia ďalších informácií. Šéf Bieleho domu v súvislosti s vojnou na Ukrajine uviedol, že je "skeptický" čo sa týka tvrdení Moskvy, že sa sťahuje zo severnej časti krajiny a z okolia Kyjeva.

"Zatiaľ neexistuje jasný dôkaz, že (Rusko) sťahuje všetky svoje sily z Kyjeva," povedal Biden. "Existujú aj dôkazy, že (Rusko) posilňuje svoje jednotky v oblasti Donbasu," dodal prezident USA.

Televízia CNN pripomenula, že informácie od západných spravodajských služieb naznačujú, že vojenskí poradcovia zrejme dávali Putinovi nepravdivé informácie o vývoji bojov na Ukrajine. 

Podľa britských tajných služieb Putin čoraz menej dôveruje svojmu vojenskému veleniu a cíti sa byť oklamaný. Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov to však vo štvrtok poprel a vyhlásil, že Západ "nerozumie" Putinovi ani spôsobu, akým Moskva pracuje.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok