Vedenie Všeobecnej zdravotnej poisťovne má dôveru Lengvarského, zmenu neplánuje

TA3 TASR
31.3.2022 16:37

Vedenie štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne má dôveru ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského a zmeny v tejto oblasti neplánuje. Uviedla to hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová na margo ministrovho stredajšieho stretnutia so šéfom Všeobecnej zdravotnej poisťovne Richardom Strapkom.

Zasadnutie ústredného krízového štábu
TA3 / David Duducz

"Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský sa priebežne zaujíma o situáciu vo Všeobecnej zdravotnej poisťovni a s vedením poisťovne z pozície akcionára je v pravidelnom kontakte, rovnako tak včera absolvoval pracovné stretnutie s vedením poisťovne," uviedla hovorkyňa.

Ministerstvo podľa jej slov do zmluvných vzťahov medzi zdravotnými poisťovňami a poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti nezasahuje a nevstupuje ani do priebehu rokovaní. 

"Poisťovňa nás informovala, že robí všetko pre to, aby mali pacienti zabezpečenú zdravotnú starostlivosť, prioritou pre ministerstvo zdravotníctva je adekvátne poskytovanie zdravotnej starostlivosti a jej dostupnosť pre všetkých ľudí na Slovensku," doplnila.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok