Ruské jednotky sa nesťahujú. Hrozia ďalšie útočné akcie a silný vojenský tlak

TA3 TASR
31.3.2022 15:30

Severoatlantická aliancia nezaznamenala stiahnutie ruských síl na Ukrajine a očakáva dodatočné útočné akcie, uviedol vo štvrtok generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

Na Ukrajine Rusi stratili morálku. Vojaci do poslednej chvíle neočakávali, že idú do tvrdej vojny
TASR/AP

"Podľa našich spravodajských informácií sa ruské jednotky nesťahujú, ale premiestňujú. Rusko sa snaží preskupiť, doplniť zásoby a posilniť svoju ofenzívu v regióne Donbas," povedal Stoltenberg počas tlačovej konferencie. "Rusko zároveň pokračuje vo vyvíjaní tlaku na Kyjev a ďalšie mestá. Takže môžeme očakávať ďalšie útočné akcie, ktoré prinesú ešte viac utrpenia," dodal generálny tajomník Aliancie.

Podľa AFP je aktuálne hodnotenie situácie zo strany NATO v rozpore so záväzkom ruských vyjednávačov, ktorí po mierových rokovaniach v Istanbule tvrdili, že Moskva "radikálne" obmedzí vojenskú aktivitu na severe Ukrajiny vrátane hlavného mesta Kyjev.

"Počuli sme nedávne vyhlásenia, že Rusko obmedzí vojenské operácie v okolí Kyjeva a na severe Ukrajiny. Rusko však opakovane klamalo o svojich zámeroch. Takže môžeme Rusko súdiť len podľa činov, nie podľa slov," povedal na margo vyhlásení Moskvy Stoltenberg.

"Je zrejmé, že z ruskej strany sme videli malú ochotu nájsť politické riešenie," dodal generálny tajomník NATO. Podľa neho sme svedkami pokračujúceho ostreľovania ukrajinských miest zo strany ruskej armády.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok