Kyjev počas noci nezasiahli útoky ruských jednotiek. Boje však hlásilo mesto Černihiv

TA3 TASR
30.3.2022 09:59

V okolí Kyjeva bolo počuť v noci na stredu výbuchy, samotná ukrajinská metropola však nebola terčom ostreľovania, povedal prvý námestník starostu Kyjeva Mykola Povoroznyk. Mesto Černihiv však bolo napriek avizovanému odsunu ruských jednotiek pod útokom celú noc, uviedol gubernátor Černihivskej oblasti Viačeslav Čaus.

Na satelitnej snímke sú zbombardované budovy v obytnej štvrti na severovýchode ukrajinského mesta Černihiv
TASR/AP

"Noc prebehla relatívne pokojne, za zvukov sirén a streľby z bojov v okolí mesta, ale v samotnom meste nebolo ostreľovanie," povedal Povoroznyk. Rusko v utorok po mierových rokovaniach s Ukrajinou v Turecku prisľúbilo výrazné obmedzenie svojich vojenských operácií pri Kyjeve a Černihive.

Údajné obmedzenie vojenských operácií v Černihivskej oblasti sa však podľa Čausa "prejavilo útokmi na Nižyn vrátane náletov," ako aj ostreľovaním samotného Černihivu, ktoré trvalo "celú noc".

Ukrajinská armáda už predtým uviedla, že údajné sťahovanie ruských vojakov z týchto oblastí je pravdepodobne len úskok a že v daných oblastiach v skutočnosti dochádza len k rotácii niektorých jednotiek.

Podpredsedníčka ukrajinskej vlády Iryna Vereščuková medzičasom avizovala, že v priebehu stredu budú zriadené tri evakuačné koridory pre civilistov, píše The Guardian. Podrobnosti o humanitárnych koridoroch zatiaľ nie sú nezávislo potvrdené, podľa ukrajinskej tlačovej agentúry Ukrinform sa však budú týkať miest Mariupol, Berďansk, Melitopol a Enerhodar.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok