Útok na vládnu budovu v meste Mykolajiv si vyžiadal 12 obetí, ďalší ľudia sú zranení

TA3 TASR
30.3.2022 06:49

Bilancia utorkového ruského útoku na vládnu budovu v juhoukrajinskom meste Mykolajiv stúpla na minimálne 12 mŕtvych a 33 zranených. Informovali o tom ukrajinské úrady, ktoré citovala agentúra AFP.

Útok na vládnu budovu v meste Mykolajiv si vyžiadal 12 obetí, ďalší ľudia sú zranení
TASR/AP

"V troskách zničenej budovy sa našli telá 12 ľudí a 33 osôb bolo zranených," uviedol ukrajinský úrad pre mimoriadne situácie. Predchádzajúca bilancia hovorila o deviatich mŕtvych a 28 zranených. Úrad zverejnil aj fotografie zachytávajúce priebeh záchranných prác a poskytovanie pomoci zraneným osobám. Terčom ruského útoku, ku ktorému došlo v utorok ráno, sa stalo sídlo regionálnej správy v Mykolajive. Došlo pri ňom k úplnému zničeniu strednej časti tejto deväťposchodovej budovy.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj označil ruský útok na Mykolajiv za veľmi zákerný čin, keďže bol vykonaný potom, ako ráno prišli do práce zamestnanci pracujúci v budove. Väčšina ľudí sa však podľa neho stačila z objektu evakuovať, keď začuli sirény signalizujúce letecký poplach, píše denník The Guardian.

Mykolajiv má strategickú polohu medzi kľúčovým ukrajinským prístavom Odesa a Chersonom, ktorý ovládajú ruské invázne sily. Cherson je jediným väčším ukrajinským mestom, ktoré dobyli ruské vojská za vyše mesiaca od začiatku invázie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok