Náš rozhovor nebol len o obrázkoch, ktoré denne sledujeme, ale bol ich svedectvom, povedala prezidentka

TA3 TASR
29.3.2022 20:43

Veľmi silné ľudské stretnutie s mladými ľuďmi odhodlanými brániť svoju vlasť a nasadzovať život za jej európsku budúcnosť. Tak hodnotí prezidentka SR Zuzana Čaputová utorkové stretnutie, na ktorom privítala poslankyne Verchovnej rady Ukrajiny Olenu Khomenko a Mariu Mezentsevu i starostu mesta Melitopoľ Ivana Fedorova.

Náš rozhovor nebol len o obrázkoch, ktoré denne sledujeme, ale bol ich svedectvom, povedala prezidentka
TASR / Jaroslav Novák

"Náš rozhovor nebol len o obrázkoch, ktoré denne sledujeme, ale bol ich svedectvom z prvej línie. Ukrajina potrebuje pomoc, diplomatickú a vojenskú, ale zdôrazňovali aj pomoc lekársku, humanitárnu a logistickú," uviedla Čaputová.

Prisľúbila pomoc Slovenska v prípade starostlivosti o choré, invalidné a zranené ukrajinské deti, ktorým sa v zbombardovaných mestách nedostáva zdravotnej starostlivosti. 

Zdôraznila zároveň, že výzvou  pre medzinárodné spoločenstvo je nielen to, ako poslať humanitárnu pomoc do Ukrajiny, ale najmä, ako ju bezpečne doručiť do obliehaných miest a dedín, ktoré mnohé sú už úplne bez zásob. "A rovnako, ako chrániť humanitárne koridory na evakuáciu civilných obyvateľov pred ostreľovaním," dodala prezidentka.

Ukrajinských hostí prijali v utorok i ďalší najvyšší ústavní činitelia SR – predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) a predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok