Bilčík bude bojovať s dezinformáciami na európskej úrovni, zvolili ho za koordinátora výboru

TA3 TASR
29.3.2022 16:53

Slovenského europoslanca Vladimíra Bilčíka zvolili za koordinátora Osobitného výboru pre zahraničné zasahovanie do všetkých demokratických procesov v Európskej únii vrátane dezinformácií (ING2).

Bilčík bude bojovať s dezinformáciami na európskej úrovni, zvolili ho za koordinátora výboru
TASR/Jaroslav Novák

"Som poctený, že kolegyne a kolegovia z frakcie ľudovcov mi opätovne zverili funkciu ich koordinátora vo výbore pre boj s dezinformáciami," reagoval na zvolenie Bilčík. Dodal, že ho teší, že bude môcť výrazne formovať európsku a teda aj slovenskú politiku v oblasti boja s dezinformáciami.

Úlohou slovenského europoslanca bude komunikovať o práci ďalších 17 poslancov a poslankýň európskych ľudovcov v tomto výbore v súlade s prioritami najsilnejšej frakcie v Európskom parlamente.

Bilčík v minulosti pôsobil ako koordinátor v Osobitnom výbore EP pre zahraničné zasahovanie do volieb a pre boj s dezinformáciami. Pozíciu koordinátora europoslancov bude naďalej zastávať ako jediný Slovák. Túto funkciu považuje Bilčík za vysoko aktuálnu pre celú EÚ a obzvlášť pre Slovensko. Potvrdzuje sa totiž, že práve Slováci majú spomedzi krajín v strednej a východnej Európe najväčší sklon veriť konšpiračným teóriám, informuje europoslanec v stanovisku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok