Škandál vo finále Copa Sudamericana, súboj v Sao Paule nedohrali

TASR, TA3
13.12.2012 11:46

Škandálom sa skončila stredajšia odveta finále juhoamerického Copa Sudamericana, keď duel brazílskeho FC Sao Paulo s argentínskym Tigre nedohrali.

Škandál vo finále Copa Sudamericana, súboj v Sao Paule nedohrali
SITA

Na konci prvého polčasu prišlo k nechutným výtržnostiam na trávniku aj v hľadisku, hráčov hosťujúceho argentínskeho Tigre údajne napadli usporiadatelia v šatni, hostia odmietli nastúpiť do druhého dejstva a duel za stavu 2:0 pre domácich ukončili. Titul v juhoamerickej obdobe Európskej ligy UEFA by tak mali získať Brazílčania, ktorí v prvom súboji v Argentíne remizovali 0:0.

Hráči sa po polčasovom hvizde dostali do konfliktov, červenú kartu videl domáci Paulo Miranda. Funkcionári Tigre po zápase informovali, že na ich hráčov polícia vytiahla v útrobách štadióna zbrane. Tréner hostí Nestor Gorosito v prestávke vyšiel na plochu a informoval médiá, že "policajti vytiahli dve ručné zbrane a za takýchto okolností jeho hráči hrať nebudú". "Polícia vošla do šatne a bila hráčov obuškami. Je to bláznivé," dodal Gorosito pre argentínsku televíziu.

Delegát COMNEBOLU Romer Osuna z Bolívie po zápase povedal, že futbalisti Tigre sa báli odohrať druhý polčas. "Ľudia z Tigre odmietli hrať, pretože bezpečnostné podmienky neboli podľa nich dostatočné," povedal Osuna pre Fox Sports.

Hlavný rozhodca Enrique Osses z Chile počkal predpísaných 30 minút, a keď hostia neprišli na trávnik, víťazstvo prisúdil Sao Paulu. V tom čase boli vo vedení domáci po góloch Lucasa a Osvalda.

FC Sao Paulo je trojnásobným víťazom Pohára osloboditeľov (Copa Libertadores), vyhral aj MS klubov FIFA a dvakrát Interkontinentálny pohár. Titul v Copa Sudamericana získal prvýkrát. Tigre hralo finále medzinárodného pohára prvýkrát, nikdy ešte nevyhralo ani argentínsku ligu. Škandál môže negatívne poznačiť aj prípravy organizátorov MS 2014 v Brazílii.

odveta finále Copa Sudamericana:
FC Sao Paulo - Tigre 2:0 - prerušené
Góly: 23. Lucas Moura, 28. Osvaldo, ČK: 45.+ Miranda (Sao Paulo)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok