Pistorius zdolal arabského plnokrvníka

SITA, TA3
13.12.2012 10:08

Oscar Pistorius, prvý telesne postihnutý šprintér, ktorý si zmeral na olympijských hrách sily so zdravými športovcami, na svojich protetických končatinách z uhlíkových vláken zdolal súpera so štyrmi nohami. Na vzdialenosti dlhej 200 m bol Juhoafričan s amputovanými nohami rýchlejší ako arabský kôň s príznačným menom Maserati.

Pistorius zdolal arabského plnokrvníka
SITA

Výzvu na konfrontáciu prijal Pistorius ako súčasť boja proti diskriminácii hendikepovaných ľudí v regióne Stredného východu. Špecialista na 400 m mal k dispozícii atletickú dráhu, jeho štvornohý súper bežal na piesku.Pistorius dokonale využil lepší štart a tiež skutočnosť, že mal 15 metrov k dobru.

"Vôbec nešlo o to, kto zvíťazí. Prvoradé bolo dokázať, že aj telesne postihnutí ľudia sú schopní veľkých vecí. Zábaval som sa. Verím, že prístup k hendikepovaným sa zmení aj v tejto časti sveta," povedal šesťnásobný paralympijský víťaz a semifinalista na 400 m z olympijských hier v Londýne.

V minulosti si zmerali s koňom sily viacerí zdraví šprintéri, ako napríklad olympijskí víťazi Jesse Owens a Linford Christie. Výzvu na súboj so živočíšnou ríšou prijal tiež cyklista Thomas Voeckler. Juhoafrický ragbista Bryan Habana si to zase rozdal s leopardom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok