Rusko zablokovalo webovú stránku nemeckého denníka Bild, dôvodom sú informácie o Ukrajine

TA3 TASR
27.3.2022 18:29

Ruské úrady zablokovali webovú stránku nemeckého denníka Bild, pretože sa snažia kontrolovať obsah a informácie týkajúce sa Ukrajiny.

hacker špión agent klávesnica počítač 1140px (SITA/AP)
SITA/AP

Ruský štátny orgán pre dohľad nad komunikáciou a médiami Roskomnadzor v nedeľu oznámil, že webovú stránku Bildu zablokoval na žiadosť prokuratúry. V Rusku boli zablokované aj sociálne médiá Instagram a Facebook po tom, čo Roskomnadzor uviedol, že boli zneužívané na výzvy na násilie proti ruským vojakom. Ruské úrady znemožňujú prístup aj na weby iných zahraničných médií, ako sú napríklad britská stanica BBC, celoeurópska televízia Euronews, americkou vládou financované stanice Hlas Ameriky a Slobodná Európa, nemecká stanica Deutsche Welle a v Lotyšsku sídliaca webová stránka Meduza.

Denník Bild informoval, že na svojom webe zverejňoval správy v ruštine o vojne Ruska na Ukrajine a o jeho posune k "totalitnej diktatúre" a časti videí so živým vysielaním mali titulky v ruštine. Bild poznamenal, že má tiež kanál na sociálnej sieti Telegram v ruskom jazyku.

Šéfredaktor Bildu Johannes Boie povedal, že rozhodnutie zablokovať webovú stránku denníka v Rusku "nás utvrdzuje, aby sme pokračovali v novinárskej práci na obranu demokracie, slobody a ľudských práv".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok