USA nežiadajú zmenu režimu v Rusku, uviedol Blinken

TA3 TASR
27.3.2022 13:51

Spojené štáty nežiadajú zmenu režimu v Rusku, povedal v nedeľu americký minister zahraničných vecí Antony Blinken. TASR správu prevzala od agentúry DPA a stanice BBC.

BIELY DOM 1140px (SITA/AP)
SITA/AP

"Nemáme stratégiu na zmenu režimu v Rusku ani kdekoľvek inde," uviedol Blinken na návšteve Izraela. Americký prezident Joe Biden na záver svojho prejavu v sobotu vo Varšave predtým na adresu ruského prezidenta Vladimira Putina povedal, že "tento muž nemôže zostať pri moci", pripomína DPA.

Bidenove vyjadrenia vyvolali v Moskve pobúrenie a boli interpretované ako výrazný posun v americkej zahraničnej politike.

"Myslím si, že prezident... chcel minulú noc povedať, že prezident Putin jednoducho nemôže byť splnomocnený viesť vojnu alebo zapojiť sa do agresie proti Ukrajine alebo komukoľvek inému," povedal Blinken v Jeruzaleme.

Šéf americkej diplomacie ďalej spresnil, že sa to nevzťahovalo na Putinove vládnutie v samotnom Rusku. "V tomto prípade, ako v každom prípade, je to na ľuďoch danej krajiny, je to na ruskom ľude," dodal podľa BBC Blinken.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok