Po útoku na Ľvov zadržali muža podozrivého zo špionáže

TA3 TASR
27.3.2022 10:25

Na mieste jedného z dvoch raketových útokov, ktoré v sobotu zasiahli mesto Ľvov na západe Ukrajiny, zadržali muža podozrivého zo špionáže. Oznámil to gubernátor Ľvovskej oblasti Maxym Kozyckyj. TASR informácie prevzala od agentúry AP a staníc BBC a Sky News.

Polícia podľa Kozyckého zistila, že tento muž nahrával raketu letiacu k cieľu a jeho zásah. V telefóne mal tiež fotografie kontrolných stanovíšť v oblasti, ktoré boli podľa gubernátora odolané na dve ruské telefónne čísla.

Rakety v sobotu zasiahli v Ľvove sklad paliva a priemyselný areál, zranenia utrpelo najmenej päť ľudí. Starosta mesta Andryj Sadovyj uviedol, že strely boli odpálené zo Sevastopola na Kryme, polostrove anektovanom Ruskom v roku 2014.

K útoku na najväčšie mesto v západnej časti Ukrajiny došlo v čase, keď bol v neďalekom Poľsku na návšteve americký prezident Joe Biden.

Podľa starostu Ľvova bolo načasovanie raketového útoku jasné. "Dnešnými útokmi chcú agresori pozdraviť prezidenta Bidena, ktorý je v Poľsku," povedal Sadovyj. "Ľvov je len 70 kilometrov od poľskej hranice a ja si myslím, že svet musí pochopiť, že hrozba je veľmi, veľmi vážna," citovala ho BBC.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok