Čínski vyšetrovatelia našli aj druhú čiernu skrinku z havarovaného lietadla

TA3 TASR
27.3.2022 08:21

Čínski vyšetrovatelia našli v sobotu druhú čiernu skrinku z lietadla spoločnosti China Eastern, ktoré sa v pondelok 21. marca zrútilo so 132 ľuďmi na palube, informovala agentúra Sinchua. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

asd
TASR/AP

"Druhá čierna skrinka z letu China Eastern MU5735 bola nájdená 27. marca," uviedla Sinchua. Prvý záznamník letových údajov sa našiel ešte v stredu.

Lietadlá Boeing 737-800 sú vybavené dvoma záznamníkmi letových údajov. Jeden je umiestnený v kabíne pre pasažierov a nahráva letové údaje, druhý je v pilotnej kabíne, kde nahráva rozhovory pilotov.

Lietadlo spoločnosti China Eastern smerujúce z čínskeho mesta Kchun-ming do mesta Kuang-čou sa zrútilo v pondelok neďaleko mesta Wu-čou na juhu Číny. V čase nehody sa na jeho palube nachádzalo 132 ľudí. Námestník riaditeľa čínskeho úradu pre civilné letectvo v sobotu vyhlásil, že haváriu nikto neprežil.

Odborníci označili zrútenie tohto lietadla ako veľmi neobvyklé, píše DPA. Stroj začal prudko klesať z výšky viac ako 8-tisíc metrov a hoci zrejme nakrátko znova nabral výšku, v takmer strmhlavom páde pokračoval a zrútil sa v lesnatej oblasti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok