Biden: Putin je mäsiar. Som presvedčený, že počíta s rozdelením NATO

TA3 TASR
26.3.2022 16:40

Americký prezident Joe Biden v sobotu vo Varšave počas stretnutia s ukrajinskými utečencami označil ruského prezidenta Vladimira Putina za "mäsiara". Takisto počas návštevy Poľska zdôraznil kolektívnu bezpečnosť v rámci NATO.

Biden svojím vyjadrením o ruskom prezidentovi reagoval na otázku novinárov, čo ho znepokojuje na Putinovom konaní v spojitosti s utečencami. "Je to mäsiar," povedal.

Prezident sa v sobotu vo Varšave stretol s rodinami, ktoré museli opustiť Ukrajinu, píše CNN. Americký prezident predtým v poľskom hlavnom meste rokoval s poľským prezidentom Andrzejom Dudom a stretol sa aj s ukrajinskými ministrami zahraničných vecí a obrany.

Prezidenti Duda a Biden sa vo svojom rozhovore venovali ruskej invázii na Ukrajine. Biden princíp kolektívnej obrany z článku 5 Severoatlantickej zmluvy označil za "posvätný záväzok" a povedal, že jednota tejto západnej vojenskej aliancie má pre USA najvyššiu dôležitosť.

"Som presvedčený, že Putin počíta s rozdelením NATO," povedal Biden, ktorého vyjadrenie sprostredkovala AP. "Nie je však schopný urobiť to. Zostávame pokope," povedal americký prezident.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok