Británia uvalila ďalšie sankcie voči ruským jednotlivcom a podnikom. Je medzi nimi aj zbrojárska firma

TA3 TASR
26.3.2022 08:20

Britská vláda uvalila sankcie na ďalších 65 jednotlivcov a podniky z Ruska v súvislosti s inváziou na Ukrajine. Je medzi nimi aj zbrojárska firma Kronštadt ako výrobca dronov Orion a ďalších bezpilotných lietadiel, uviedlo britské ministerstvo obrany v správe zverejnenej v noci na sobotu.

O majetok prišli aj miliardári, voči ktorým sankcie namierené neboli. Straty sú veľmi podobné
TASR/AP

Tieto systémy boli nasadené pri ruských vojenských operáciách na Ukrajine, uviedol britský rezort s odvolaním sa na informácie tajných služieb. Ruská armáda bola podľa správy zjavne donútená pri invázii používať viac dronov, keďže ukrajinská protivzdušná obrana pravdepodobne obmedzila jej schopnosť vykonávať lety s posádkou mimo frontovej línie, informovala agentúra DPA.

Takáto situácia zrejme povedie aj k väčšiemu dopytu po bezpilotných systémoch a ich opotrebovaniu, doplnilo britské ministerstvo s tým, že nové sankcie zasiahnu ruský zbrojársky priemysel a jeho schopnosť tieto systémy nahradiť.

Londýn už pred začiatkom vojny na Ukrajine začal neobvykle a otvorene zverejňovať informácie svojich tajných služieb týkajúce sa rusko-ukrajinského konfliktu, približuje DPA. Britská vláda už niekoľko týždňov poskytuje denné správy o priebehu tejto vojny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok