Severokórejské médiá nazvali test novej balistickej rakety vzrušujúcim víťazstvom

TA3 TASR
26.3.2022 07:34

Severokórejské médiá v sobotu zverejnili články, v ktorých velebili "úspech" KĽDR pri štvrtkovom odpálení novej medzikontinentálnej balistickej strely (ICBM) a nazvali ho "vzrušujúcim víťazstvom".

KĽDR kórea balistická raketa strela 1140 px (SITA/AP)
SITA/AP

Hlavný severokórejský denník Rodong Sinmun napísal na svojej titulnej strane: "Videli sme to a takisto to videl svet". V článku dodal: "Naša krajina sa opäť stala mocnejšou a naši ľudia ešte významnejšími."

Severná Kórea v piatok potvrdila, že odpálila nový typ medzikontinentálnej balistickej rakety na priamy príkaz svojho vodcu Kim Čong-una. Potvrdila tak, že odstupuje od vlastného moratória na testovanie atómových zbraní a rakiet dlhého dostrelu, ktorý aplikovala od roku 2018.

Podľa denníka raketa "letela ako šíp spravodlivosti a demonštrovala nezvratnú vojenskú silu" a nadmorská výška, ktorú dosiahla, je "výškou dôstojnosti nášho národa a jeho ľudí". Denník opísal vodcu národa Kim Čong-una, ktorý dozeral na štart rakety, ako "súdruha, ktorý v majestátnom postoji pozdvihol svoju päsť spoločne so svojimi bojovníkmi" a zanechal tak nezmazateľnú stopu v dejinách. "Cieľom rozvíjania strategických zbraní je získať zdrvujúcu silu, ktorá úplne zlomí vôľu Spojených štátov rozpútať otvorenú vojnu," vysvetlil denník.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok