Po odchode západných maloobchodných firiem sa Rusko obracia na Čínu, Irán a Indiu

TA3 TASR
25.3.2022 20:53

Po odchode veľkého počtu západných maloobchodných firiem sa Rusko rozhodlo obrátiť na Čínu, Indiu, Irán a Turecko s cieľom výpadok aspoň čiastočne zaceliť. Uviedla to v piatok asociácia, združujúca firmy, pôsobiace v sektore.

Z práce roky pašoval zlaté stružliny
TASR/AP

Ruská rada nákupných centier, ktorá zastupuje vlastníkov obchodných centier aj prevádzkovateľov maloobchodných sietí, uviedla, že v súčasnosti rokuje so zástupcami sektora v spomínaných krajinách s cieľom nájsť alternatívy k západným značkám. Ako dodala, zaslala im zoznam zahraničných firiem, ktoré pozastavili aktivity na ruskom trhu. "Časom by sme mohli doplniť, prípadne úplne nahradiť tovary značiek, ktoré sa z ruského trhu stiahli, tovarmi podobnej kvality a dizajnu," uviedla RCSC.  

Od konca februára, keď Rusko zaútočilo na Ukrajinu, opustilo ruský trh, alebo na ňom výrazne zredukovalo aktivity viacero známych západných značiek. Sankcie západných štátov proti Rusku medzitým skomplikovali dodávky tovarov do ruských obchodov. K tomu sa pridali rastúce ceny, čo vyvolalo medzi ľuďmi paniku z rýchleho zdražovania a vykupovanie niektorých tovarov, najmä cukru. Problémy so zásobovaním zaznamenali aj pri niektorých liekoch.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok